13​/​13

by Mooger Fooger

/
  • Streaming + Download

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
05:13
10.
05:55

credits

released September 13, 2013

tags

license

Some rights reserved. Please refer to individual track pages for license info.

about

Mooger Fooger Skopje, Macedonia

contact / help

Contact Mooger Fooger

Streaming and
Download help

Track Name: Биволфест
БИВОЛФЕСТ

Од рани зори труби кинат небеса,
котли вријат скари трујат-епска смрдеа!

Се отвориле дупки, шахти,
дувла подземни.
Зинале ми усти стрвни за женски полутки.

Огномет за почеток на масовна хипноза!

Опиум за вас луѓе прекрасни!
Окови за мислата ви слободна!
Отрови и смрад па никогаш да не ве отрезнат.

Изгубила мајка сина
в дружба шарена,
Истурила ќерка црева среде улица.
Мегалукси врз суратот на божеството.
Пеколот ни дошол еве во соседството!

Огномет за почеток на масовна наркоза !

Опиум за вас луѓе прекрасни!
Окови за мислата ви слободна!
Отрови и смрад па никогаш да не ве освестат.
Track Name: Биволленд
БИВОЛЛЕНД

Десет камиони-во редица,
возат крави на станица.
Доаѓа ли време,
за нови огнови,
за фестивалските насмевки.

Еден поглед од дистанца,
солзи пред рефлектори.
Плоштадот засмрден на сулфур,
за мртви меса маркетинг.
На здравје!
Еве ви го гадот во соседтството!

Пуста да остане Америка,
иста како земја Гадаринска.
Оган да им ги гори планините,
со борците за права - на свињите.
Track Name: Мугер Фугер - Во служба на машината(Стоп денес кога зборуваме за мртов бог)
Во служба на Машината
(Стоп денес кога зборуваме за мртов бог)

Вчера CNN ги објави народите за требење
Толку природно небаре дава прирачник за ебење
Испразни го умот но не да стане неј
Да ти пика нова слика да го наполни владетелот еј!
Не ме дупи бе, подобро убиј ме
Но ти требам за да вредам како курвите
Во свет на силикони, клони ... сè станува цицлесто
“Бог е мртов„ да ни живее Системот!

Борци за геј права нешто цмиздрат
Се палат на Хичинс, оу! Хичи мора да е згодна пизда
Земјата множи дебил без поим за теос
Мисли владее со вселена а уствари оди бос
Скроз ќос, прди во воз
Смрди на што нема нос за штосот
Овој антропос-газ се фали: трт!?
Лишен, нема ништо вишо повеќе освен својата смрт!

Кој сој од трон е тој симнат, дај мој! да се качам јас синот
Човек чинам протестирам
Еманципиран фино на бина зинат. Вика:
Атеизмот е научна(та) доктрина
А не дошол прошол на тест за проверливост
Лост е мост кон еден нов антропос
Правна хистерчина нов тип на крв сина
В сенката на смртта (Божја) сè е во служба на Машината!
Track Name: Изгубена
zgubena

Lezham sama na drveni shtici,
krckaat od bolka
sakaat da me goltnat vo sebe.

Sama zhiveam so denovi,
meseci i godini
sama go chekam brodot - spasitel.

Ima, ima li kraj?
Jas sum sama,
jas sum osamen davenik.

Shto mi nosi ovoj den
dali nokj pri Sonce sjajno,
isto ko vchera, denes, utre,
zasekogash li?!

Osamena vo mislite,
vo neshtata vo mechtite,
sama odnadvor, sama odvnatre.

Ima, ima li kraj?

Izgubena bez da me baraat
izgubena bez da me najdat
izgubena vo zhivotot
izgubena i posle nego
izgubena sum, osamena sum...

Lezham sama na drveni shtici,
treperat od bolka,
ko mene peat, svirat, plachat so tazhni krici.

Sama zhiveam so godini,
vekovi i mileniumi
sama go chekam mojot spasitel.

Izgubena bez da me baraat
izgubena bez da me najdat
izgubena vo zhivotot
izgubena i posle nego
izgubena vo svetlinata
mojot dom e temninata
izgubena sum, osamena sum...
Track Name: Нешто убаво
Нешто убаво
Ништо не се случува.
Среќни се на туѓа несреќа.
Се предавам!
Социјален бродолом.
не можам повеке, ке бегам ...
тажниот циркус, бугарски пасош, сироти луѓе...
партиски книшки, неверници!

Кажи нешто убаво, да ни мине времето, песни стихој напиши.
Кажи нешто весело, да ни мине времево, не ме трпи местово.

Кажи нешто убаво да не биде досадно, веќе се е сеедно
Кажи нешто блесаво да ни биде весело, веќе се е пробано.
ЕЈ!ЕЈ!
Што ќе ти е мир кога не си жив?
Што ке ти е љубов кога немаш кеш?
А што ке ти се пари кога ти си луд?
А што и да си жив кога немаш мир?!
Заврти ми грб ти спремам нож!
ЕЈ! ЕЈ! ЕЈ! ЕЈ!