La Kaña

by Mooger Fooger

/
  • Streaming + Download

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
03:57
9.
10.
04:09
11.
03:30
12.

credits

released January 9, 2012

tags

license

Some rights reserved. Please refer to individual track pages for license info.

about

Mooger Fooger Skopje, Macedonia

contact / help

Contact Mooger Fooger

Streaming and
Download help

Track Name: Ново Лисиче
НОВО ЛИСИЧЕ

Ни бледа сенка од нив
излитен споменик, божемен мит.
Но ако уста отворат, ќе горат уши и образи!

Ниту тресок подземен
ниту пак есплозија
нема да им помогне.

Добродојдовте!

Знам, тесен ви е патот од кој се исплашивте.
Но колку широки се вратите што не вe водат никаде!

Златно момче, сини очи,
гордост вивната до небеса.
Кругови во низа беснеат,
голи меса за нови огнови.

Блазе на гулабите!
Не дека живеат во зградите на Ново Лисиче.
Ниту сеат, ниту жнеат, нити во амбар собираат!
Сал еден Гопод нив ги храни со Милоста Небесна.