Вселенски Отпад

from by Мугер Фугер

/
  • Streaming + Download

     

lyrics

Вселенски отпад

Зимска ноќ, студот коски крши без заби.
Вселенски отпад бара истовар под небеси.


А кучињата никаде ги нема да залајат
оти устите им фатиле пена, папсани
од гонење плашила.


Нечујно, паднав пред тебе на колена,
за да ја земам скрбта туѓа в прегратка.

Погоден во с’ржта на своето себељубие,
осамен во својата празна суета.

Не сум сам во...
Не сум сам против својата слободна
волја
туку скратен -
скратен во своите умислени права.

Јас сум сам во...
сосем сам со својата сирота слава,
дури скратен -
скратен во своите умислени права.


А кучињата никаде ги нема да залајат
оти устите им фатиле пена, папсани
од гонење плашила.
А кучињата никаде ги нема, ги замолкнааа со...

credits

from Фузија, track released May 22, 2016

tags

license

all rights reserved

about

Mooger Fooger Skopje, Macedonia

contact / help

Contact Mooger Fooger

Streaming and
Download help