Верници на огнот

from by Мугер Фугер

/
  • Streaming + Download

     

lyrics

ВЕРНИЦИ НА ОГНОТ

О, каква ноќ
наидува
Покрај вашиве згради
со излитени фасади.
О, чудеса, каков мирис ве мами
додека луѓето-муви кафе пијат
души вулканизираат.

О, каква ноќ
насекаде цепеници,
на булеварските ливади
огнени “верници“.

О, чудеса, огнени јазици
а в зори
луѓе во жолти одежди
ќе избришат докази.

Каде што нивниот црв не гине
и огнот не изгаснува

Страстите во ракав кријат
метефизичка жед
Гласно слават силите под небеси

Болката најсурова е учителка
како призрак во проѕирна наметка

Каде што нивниот црв не гине
и огнот не изгаснува


Утроба во глуво доба
да се прелива.
Пресен бол во тапа глава
засекогаш!

credits

from Фузија, released May 22, 2016

tags

license

all rights reserved

about

Mooger Fooger Skopje, Macedonia

contact / help

Contact Mooger Fooger

Streaming and
Download help