Великиот Инквизитор

from by Мугер Фугер

/
  • Streaming + Download

     

lyrics

ВЕЛИКИОТ ИНКВИЗИТОР

Улици врели на Севиља
по втор пат меѓу луѓето,
ad majorem gloriam Dei
епилог на обредот.

Исцели ме за да те видам
надверен од врз бакнежи,
радосни восклици Осана!
тоа мора да си само Ти!


Tantum ergo Sacramentum
Veneremur cernui:
Et antiquum documentum
Novo cedat ritui:


Зандана во студен камен
врата се отвора со тресок длабок, морничав.
Па со светилка во рака
в лице му зјапа пресветло.
Сподоба од стотин лета
се надвила, од уста сиктат стрели отровни од гнев.
Кој си не знам нит(у) пак сакам
но утре ќе те отпеам!

Талита куми, дете стани
земјата послана со бакнежи
каде што чекори.
Осана во вишних!
Тоа мора да си само ти!


Praestet fides
supplementum
Sensuum defectui.

credits

from Фузија, track released May 22, 2016

tags

license

all rights reserved

about

Mooger Fooger Skopje, Macedonia

contact / help

Contact Mooger Fooger

Streaming and
Download help