Дај Рај​(​х) !

from by Мугер Фугер

/
  • Streaming + Download

     

lyrics

Дај Рај(х)!
И ајде земав пак да зборам а не се викам Зоран
Но тоа што се мора тоа се мора
Ко дете во градинка ништо не му е тешко
Тука мрдање нема кога ќе те викне Сецко.
Прва строфа рецитирам не сум чирак копирам цитирам
Бирам увертира.
Следат стихови за да почне денот
А ти сфати што ќе биде чуј го првин рефренот!

И приказ на човекот што рече што чита Вечер
Секоја вечер весник пред да си се слече
А невин како саксија со цвеќе сака така а не нејќе.
И не влече ништо не го пече во зеркало е кревок
А малку лево знаме тетовирано на мевот
Развлечено ко црево да има што да гледа
Да не го гледа гревот.
И мислат да се скријат в’црна риза
За да гризат и пизмат во чизма
Признај! Иначе сè по список!
И глумат експертиза
Како знак за снобизам
Анти-комунизам како капитализам
Патриотизам како либерализам.
Нема живот има само теологизам
На вечен етатизам
Тоа куп сељачишта се палат на фашизам!

И уф! Мора да е убав ден! Оти таков е секој мој ден.
А треба да сум среќен оти имам леб да јадам
Јас тоа бладам тие куќа ми градат
Го читале Рацин па се занеле баци
Куќа цела земја во знаци дојде време за панцир!
Но денеска е убав ден
тој што вика лошо е тој шупак е.
Што сакаш бе пиле имаш секс секој ден
Прска вода навака свири Вагнер ил Шопен.
Имаме секс секој ден оти сме нација млада
Дал ме јебеш ти или место тебе ме јебе Влада?!
Тоа сакаме касти

Како модерен логор царствија земски!
Техеран или Менхетен јас го градам
Дали носи прада или Влада пушта брада:
Рајх!

credits

from Фузија, track released May 22, 2016

tags

license

all rights reserved

about

Mooger Fooger Skopje, Macedonia

contact / help

Contact Mooger Fooger

Streaming and
Download help