Песна Пролетна

from by Мугер Фугер

/
  • Streaming + Download

     

lyrics

Песна пролетна

Како да напишам стихој, зар нешто ме радува?
Но имам една мала искра, светлост ми дарува.
Низ овој облак чемер, ме тера, пак да прогледам
Ова е светот? Ова сме ние? ...во друга прилика?,

Ах, Мириса на пролет раскошна
Ах, и желба силна непоробена

Колебливост ме прати како сенка, и гласно шепоти…
А мала искра ме тера да се борам, за нови промени.
Деј гиди горо зелена!
Деј гиди водо студена!
Пилците пеат - ти плачеш,
сонцето грее - ти темнеш.

Ах, Мириса на пролет раскошна
Ах, и Желба силна непоробена
Ах, небото ми дава слобода
Ах, Безусловна е цела вселена
Ах, Мириса на пролет раскошна
Ах, и Желба силна непоробена
Ах, небото ми дава слобода
Ах, Безусловна е цела вселена!

credits

from Фузија, track released May 22, 2016

tags

license

all rights reserved

about

Mooger Fooger Skopje, Macedonia

contact / help

Contact Mooger Fooger

Streaming and
Download help