Мона Лиза​-​Мама ЕУ

from by Мугер Фугер

/
  • Streaming + Download

     

lyrics

ОНА ЛИЗА МАМА ЕУ

Среде соба високо
светилка со мрак за врат се граби,
враг од досада до дно
пие празнина од ладна чаша

Изгладнет крадец в пустина
вдлабен в безмислие вратот го сокрива -
ќе ти ја украде насмевката.

Воин со око стаклено
со она другото те гледа накриво -
ќе ти ја украде насмевката.

Некогаш, понатаму
како браќа можеби
ќе се прашаме
зар ни беше подобро
кога бевме едно но не и исти?!


Сокриј ги лажните воздишки
можеби подоцна да ти се посреќи!
кој ти ја украде насмевката?

Твоите ненавидими не се од плот
за да им напакости!
Кој ти ја украде насмевката?

Добредојде на ѓубриштето
Новата Геена му е името!
Кој ти ја украде насмевката?

credits

from Фузија, track released May 22, 2016

tags

license

all rights reserved

about

Mooger Fooger Skopje, Macedonia

contact / help

Contact Mooger Fooger

Streaming and
Download help